"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

понедельник, 15 августа 2011 г.

Зустрічі


В листопаді 2000 року в гості до клубу «Поліглот» завітав пан Фабріс Дісдьє із Франції. Успішно перекладали під час зустрічі переможці обласної та Всеукраїнської олімпіад із французької мови Олена Брейман, учениця ліцею при ДонНУ, та Яна Ковальова, учениця Донецького бізнес-ліцею.

Merci pour votre accueil chaleureux! J'ai beaucoup apprécié cette visite au Lycée universitaire de Donetsk. A Bient  j'espère.  
le 23/11/2000 
 Fabrice Disdier                                  

Ліцей приймає гостей
Усі з нетерпінням чекали зустрічі з іноземним гостем. Знали лише те, що він із Швейцарії, а в Україну приїхав вивчати російську мову.
Ми уявляли його дуже серйозною людиною, що обов’язково розповідатиме про економіку, систему освіти чи адміністративно-територіальний поділ своєї держави, вважали, що це буде довга і монотонна лекція. Але були приємно вражені побачивши молодого
чоловіка – Філіпа з чарівною посмішкою.
Усі зібралися в кабінеті грецької мови, і він почав розповідати про свою країну.
Було цікаво дізнатись, що Швейцарія поділяється на три частини, кожна з яких розмовляє власною мовою: німецькою, французькою або італійською. Філіп жив у німецькій частині, а навчався у французькій, тобто вже знав дві мови. Він також вільно володіє англійською як міжнародною мовою.

Як це не дивно, дивлячись на рівень життя, оплата за освіту у Швейцарії значно менша ніж в Україні, отже усі учні можуть її собі дозволити.
Коли Філіп закінчив свою розповідь, ми почали задавати питання. А з тієї причини, що він ще не знає російської мови, питання, як і відповіді, звучали французькою, англійською, німецькою мовами. Філіп відповідав із задоволенням, і відповіді його були цікавими та емоційними. Наш гість поділився своїми враженнями від знайомства з нашими звичаями, українською кухнею.
Таке спілкування пішло всім на користь. Шкода лише, що воно не продовжувалося довше. Отже, нам залишається тільки сподіватися на нові зустрічі у клубі “Поліглот”. Відвідування будь якого заходу, який проводиться у ліцеї залишає в пам’яті яскраві враження. Тому не дивно, що потім виникає бажання поділитися враженнями від проглянутого видовища. Підбиваючи підсумки, я вирішила, що такі зустрічі розширюють наш світогляд, прагнення удосконалюватися з кожною хвилиною. Адже все людство протягом своєї тисячолітньої історії ніколи не було задоволено досягнутим.

Філіпенко Марина
10-й український



                                                                         Je vous aime

Французька мова…загадкова, чарівна, прекрасна. Її звучання пронизує кожну клітиночку людської душі, вона як не сповнене  бажання пізнати якусь дуже важливу істину.  І щоразу, чуючи цю чарівну мову, ми опиняємось у казці, казці яка проти волі переносить  нас у найсвітлішу мелодію любові… великої, сповненої натхненням та творчістю, а головне бажанням вчити французьку мову…


Клуб «Поліглот» вже багато років збирає навколо себе справжніх друзів, які захоплено вивчають іноземні мови. З великим натхненням  цей клуб очолює  викладач французької мови Ручка Микола Іванович. Протягом усього часу існування клубу, діяльність усіх його членів, а головне Миколи Івановича полягає в тому, щоб поповнити ряди мовознавців та поліглотів, за для розвитку нашої молоді. Організація зустрічей з представниками  різних країн, спілкування та взаємообмін своїми спостереженнями, ось головна задача  клубу «Поліглот».
Це і підтвердилось на одній дуже цікавій зустрічі, яка відбулася у грудні місяці. До нас у гості завітав справжній француз Філіп Рамос, який не тільки встиг прекрасною французькою мовою відповісти на усі питання наших поліглотів, а ще й пожартувати.
Наприкінці, наш гість, перебуваючи  у великому захопленні від юних поліглотів, заговорив російською мовою та, побажавши усім щастя й здоров’я, сказав: ’’ Я вас люблю.’’

Комментариев нет:

Отправить комментарий