"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

понедельник, 15 августа 2011 г.

Турніри Поліглотів

Скільки мов ти знаєш...

"Скільки мов я знаю, стільки разів я людина". Під таким девізом у ліцеї при Донецькому держуніверситеті проходив І Відкритий турнір поліглотів, який зібрав більше 40 знавців мов із  Донеччини.
З напутнім словом до учасників тур­ніру звернувся завідуючий кафедрою української мови ДонДУ професор Заг­нітко А. П.
Велику зацікавленість нашим турні­ром виявили національні товариства на­шого регіону, зокрема товариство німців України "Фольксрат".
Член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, Соросівський професор Завадський Е.А. від імені товариства привітав турнір та передав добірку літератури німецькою мовою.
У роботі І Відкритого турніру полі­глотів брав також участь громадянин Перу, економіст за фахом, Родольфо Діаз, який виявив неабияке захоплення не тільки турніром, а й нашим ліцеєм. Як ми довідалися від пана Діаза, крім рідної іспанської, він вільно володіє французь­кою та російською мовами, хоче вивчити українську.
Високу оцінку турнір отримав від вик­ладачів мов ДонДУ, музичного училища, нашого ліцею, які готували оригінальні творчі завдання для двох турів та працю­вали в жюрі.
Крім ліцеїстів ДонДУ, у турнірі взяли участь учні 10-11 класів шкіл м. Донець­ка та області, а також учні бізнес-ліцею, які володіють 4 мовами і більше, включаючи рідну. Звичайно, були й такі, як Сербіненко Ганна з математичного кла­су ліцею, яка на сьогоднішній день володіє 7 мовами. Як і всі школярі, Ганна вивчала три мови: українську, російську та англійську. Цього виявилося замало для цієї талановитої дівчини і, ставши ліцеїсткою два роки тому, вона наполег­ливо взялася опанувати французьку та італійську, а ще через рік інтенсивно німецьку та грецьку. Гадаю, що на цьому Ганна не зупиниться.    
Хотілося б відзначити відмінний ре­зультат Дегліної Юлії із ЗОШ № 70.
Перемогла ж із найкращою сумою балів Новікова Катерина із історичного класу ліцею при ДонДУ.
Переможці турніру отримали з рук директора ліцею, заслуженого праців­ника народної освіти України, професо­ра Алфімова В.М., який очолював жюрі, не тільки дипломи, а й призи та цінні подарунки.
Всі учасники І Відкритого турніру поліглотів стали членами клубу "Полі­глот", який було створено напередодні у нашому ліцеї.
Мовне питання, виявляється, можна вирішувати і таким чином.
Французи стверджують: "Той, хто знає 10 мов, володіє 10 світами".
Отож, володарем скількох світів ста­не молодь XXI століття, вирішується вже сьогодні у шкільних аудиторіях.

М. РУЧКА, президент клубу "Поліглот".



 
Щойно закінчився I турнір поліглотів. Абсолютною переможницею турніру стала Ганна Сербіненко, учениця 11 математичного класу ліцею при ДонДУ, знавець української, російської, англійської, французької, італійської, грецької та німецької мов. Через місяць Ганнусі виповниться лише п’ятнадцять.




До відкриття II Відкритого турніру поліглотів Донеччини залишилося 24 години. Все готове для оформлення ліцею. Члени клубу «Поліглот» Юлія Олександрівна Зоренко та Олександра Паніна допомагають розмістити на стінах наочність для учасників турніру.

Повне розуміння знайшла ідея проведення турнірів поліглотів для шкільної молоді на кафедрі російської мови ДонДУ. Микола Олександрович Анісімов, доцент кафедри, та Олена Олександрівна Нафанець, викладач російської мови та літератури ліцею при ДонДУ контролюють виконання завдань 1 туру.


Того ж дня всі учасники турніру взяли участь у 2 (усному) турі. Тетяна Віталіївна Сердюкова та Наталія Леонідівна Стрілецька екзаменують Ірину Діренко, ученицю Донецького бізнес-ліцею, яка прибула на турнір прямо із Сполучених Штатів, де навчалася протягом року.


 
Учасників турніру привітав Анатолій Панасович Загнітко, завідувач кафедрою української мови ДонДУ. А усний тур в українській мові вели вчителі-методисти Лілія Василівна Глущенко та Марія Олександрівна Кириченко.

 
 Ідею проведення традиційних турнірів поліглотів завжди підтримувало Донецьке регіональне товариство греків. В 2 турі турніру працювали натхненно Катерина Федорівна Лефтеренко та Олена Георгіївна Продан, провідні фахівці Донеччини.

Кафедра німецької мови повністю довіряє своїм студентам. Як доказ, Олександра Сліпушко, учасниця I турніру, а нині студентка I курсу ФРГФ працює в журі II турніру поліглотів.


Третім почесним членом клубу «Поліглот» став пан Рішар Пармантьє, директор CFDF (французького культурного центру). Ліворуч Ганна Сербіненко, переможець I турніру поліглотів (українська, російська, англійська, французька, італійська, німецька, грецька),  праворуч Тамара Віталіївна Савоста, викладач французької мови Донецького колежу.

 
Працює інтернаціональне журі із французької мови на чолі 
з п.Р. Пармантьє (Франція), правою рукою якого стала Світлана Рагуліна, студентка математичного факультету, яка напередодні успішно склала іспити на диплом DELF.





У квітні 2001 року відбувся традиційний 3 турнір поліглотів Донеччини. В аудиторії 203 «ніде було яблуку впасти», адже в турнірі взяла участь рекордна кількість учасників – 168 кращих поліглотів нашого регіону.






Урочисте відкриття IV Відкритого турніру поліглотів Донеччини. Учасників та членів журі вітає директор ліцею при ДонНУ, професор Валентин Миколайович Алфімов.








Цікаві творчі завдання приготували для 2 (очного) туру члени журі із англійської мови Анна Миколаївна Чернова, викладач ліцею ДонНУ та Ірина Іванівна Попова, вчителька ЗОШ № 124 м. Донецька.


Постійно бере участь у роботі клубу «Поліглот» Альянс Франсез на чолі з директором Віктором Олександровичем Білецьким. Зараз він разом з Миколою Івановичем Ручкою екзаменують Катерину Боровльову, яка посіла 2 місце в турнірі.




А переміг тоді Володя Павлов, учень 6 класу Кіровської гімназії № 92 м. Донецька.






Велику зацікавленість виявили до турніру поліглотів навчальні заклади із поглибленим вивченням іноземних мов: ЗОШ № 115 (завуч школи Лідія Миколаївна Бондаренко), ЗОШ № 124 (ведучий вчитель англійської мови Ірина Іванівна Попова), ліцей при ДонНУ (викладач ліцею ДонНУ Анна Миколаївна Чернова).



Німецько-українське журі IV турніру поліглотів очолила випускниця ліцею ДонНУ студентка ФРГФ Олена . А допомагали їй викладачі із Німеччини Райнольд Барч та Елізабет Вінхлер.





Як завжди, серйозно, але доброзичливо віднеслися до роботи в журі турніру кращі викладачі грецької мови нашого краю Катерина Федорівна Лефтеренко та Олена Георгіївна Продан. На цьому фото вони підбадьорюють кращого знавця грецької мови Аліну Камаралі, ученицю гімназії № 12 м. Донецька.




Зважаючи на те, що знавців італійської мови у нас в регіоні ще не дуже багато, Ганна Сербіненко, голова журі з італійської мови, вирішила допомогти французькому журі: Білецькому В. О. (директору Альянс Франсу) та Ручці М. І. (президенту клубу «Поліглот»).



 

 Поліглот - 2010
Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами.
Девіз євроклубу «Поліглот»

24 квітня 2010 року в ліцеї при Донецькому національному університеті відбувся ХІІІ відкритий турнір юних поліглотів Донеччини. Організаторами турніру – євроклубом «Поліглот» на чолі з М. І. Ручкою цього року учасникам турніру було запропоновано 14 мов, а саме: українську, російську, англійську, французьку, німецьку, грецьку, вірменську, в’єтнамську, іспанську, італійську та вперше за всю історію турнірів польську, грузинську, голландську, турецьку. Приємно зазначити, що творчі завдання нині готують не тільки кращі мовники Донеччини, а також і іноземні фахівці. Серед них є вихованці ліцею, які сьогодні успішно навчаються та працюють у багатьох країнах світу.
Отже, в турнірі взяли участь 208 учасників 5-11 класів, і це тільки у стінах ліцею при ДонНУ. Окрім ліцею, турнір поліглотів проводиться в багатьох навчальних закладах міста Донецька, зокрема у Донецькому бізнес ліцеї, Кіровській гімназії №92, ліцеї №124, СШ №115 із поглибленим вивченням іноземних мов, і ДБГ №122. У 2010 турнір «Поліглот» було внесено до переліку всеукраїнських учнівських конкурсів та турнірів. Отже, взяти в ньому участь можуть не тільки учні Донеччини, а й всієї України.
Імена переможців будуть відомі через тиждень, а наступний турнір поліглотів відбудеться традиційно в квітні наступного року, та всі бажаючі зможуть взяти у ньому участь.  
                                                                               Амаль Шахін


 Донецька обласна державна адміністрація
29.4.2010
Турнір юних поліглотів Донеччини
Відкриття ХІІІ турніру юних поліглотів Донеччини відбувся в ліцеї при Донецькому національному університеті.
Організатором виступив євро-клуб «Поліглот» на чолі з М.І.РУЧКОЮ, який запропоновував учасникам 14 мов, а саме: українську, російську, англійську, французьку, німецьку, грецьку, вірменську, в’єтнамську, іспанську, італійську та вперше за всю історію турнірів польську, грузинську, голландську та турецьку.
Творчі завдання нині готували не тільки кращі мовники Донеччини, а також й іноземні фахівці. Серед них - вихованці ліцею, які сьогодні успішно навчаються та працюють у багатьох країнах світу.
У турнірі взяли участь 208 учасників 5-11 класів, і це тільки у стінах ліцею при ДонНУ. Окрім ліцею, турнір поліглотів проводиться у Донецькому бізнес-ліцеї, Кіровській гімназії № 92, ліцеї № 124, СШ № 115 із поглибленим вивченням іноземних мов і ДБГ № 122.
Цього року турнір «Поліглот» було внесено до переліку Всеукраїнських учнівських конкурсів та турнірів.
Імена переможців будуть відомі через тиждень, а наступний турнір поліглотів традиційно відбудеться в квітні наступного року.


За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації

http://www.osvita.donetsk.ua/mesnews.html?gid=10010418125283752b&id=7fffffff5bbc002a
http://ngo.donetsk.ua/donsociety/15984
http://www.donoda.gov.ua/main/ua/news/detail/11233.htm

Комментариев нет:

Отправить комментарий