"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

понедельник, 15 августа 2011 г.

Про нас пишуть


Поліглот? Якщо ні -приєднуйся!
Як часто можна почути: скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина. Ми так часто повторюємо цей вислів, що він став якоюсь шаблонною фразою. А якщо замислитись над нею, по-новому осягнути її зміст? Це спробували зробити учасники V відкритого турніру поліглотів, що відбувся в Донецькому бізнес-ліцеї. Вони вкотре довели, що це твердження є для них не пустою фразою, а справжнім життєвим принципом.


Цікаво, що взяти участь у турнірі могли всі бажаючі. Го­ловною умовою було знання принаймні чотирьох мов. Ось де будь-який шестикласник може позмагатися навіть з уч­нями одинадцятих класів. По-перше, це дуже цікаво. А, по-друге, ще раз підтверджує, що високий рівень знань був го­ловним критерієм оцінювання.
Відповіді учасників турніру оцінювало компетентне й неупереджене журі, до складу якого були запрошені вчителі ліцеїв, гімназій, викладачі Донецького національного університету. Ро­боти з німецької мови оцінював Райнальд Барч - викладач ізНімеччини, який, крім своєї рідної, володіє ще англійською, фран­цузькою та російською мовами.
Президент клубу "Поліглот" M.І.Ручка виступив з урочистою промовою, після чого розпоча­лася клопітка праця. Учасникам були запропоновані десять зав­дань творчого характеру з кож­ної мови. А по закінчені письмо­вого туру почалися усні відповіді.
Можна з упевненістю стверд­жувати, що це було чесне зма­гання справжніх знавців мов. Се­ред учасників конкурсу панувала атмосфера дружби і взаємопо­ваги. Не обійшлося й без незнач­ного хвилювання. Та воно не тільки не заважало працювати, а
й ставало джерелом натхнення і творчого запалу.
Взагалі, коли чуєш слово "поліглот", то відразу згадуєш відомого вченого Агатангела Кримського, який знав понад 60 мов. Звичайно, учасники конкур­су володіли значно меншою кількістю мов, але цілком можли­во, що хтось із них стане відомим поліглотом. Треба лише вірити у свої сили і постійно вдосконалю­вати знання.
Нарешті було підбито підсумки турніру. І ось відбулося нагородження переможців. При­зові місця посіли: І місце -Цирліна Світлана (11-Б, ЗОШ №124), II місце - Павлов Володи­мир (8-А,Кіровська гімназія), Олідорт Любов (10-хім., ліцей ДонНУ); III місце - Касима Тетя­на (9 клас, ЗОШ №115), Левчен­ко Олена (10-іноземний, До­нецький бізнес-ліцей), Пастухо­ва Аліна (11 -іноземний, Донець­кий бізнес-ліцей).
І ще одне: Світлана Цирліна - абсолютний переможець конкурсу - має право на безкош­товне навчання в Донецькому бізнес-ліцеї. А інші переможці, крім дипломів, отримали книж­ки. Тільки уявіть собі, як При­ємно людині, яка цікавиться мовами, отримати в подарунок словник Оксфордського університету.
Якщо ви не вірите, що все було справді так цікаво, то є один дуже простий спосіб перекона­тися в цьому: побачити все на власні очі. Сьогодні переможця­ми стали ці учні, а завтра на їхньому місці можете бути ви. Тільки пам'ятайте, що вивчення мов - це тривала і наполеглива праця, що вимагає значних зу­силь. Скажіть собі: "Що знаєш, того за плечима не носити", - і прилучайтеся до товариства юних поліглотів!
Наталя КОЛТАКОВА, 
учениця ліцею ДонНУ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий