"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

вторник, 23 октября 2012 г.

Вітаємо!



Happy Birthday! З Днем народження! Joyeux anniversaire!

24 жовтня 2012 року
Щиро вітаємо з Днем народження
нашу чудову співачку,
справжнього поліглота,  творчу, натхненну та чарівну
  Юлію Сидоренко!
Зичимо міцного здоров'я,
безмежного щастя, любові та розуміння близьких і рідних,
  успіхів, сил та наснаги у творчості, здійснення найзаповітніших мрій!
Wishing you a Happy Birthday and many more to come. 

Bon anniversaire! Happy Birthday! Feliz Cumpleaños!
Саме тут вітання із Іспанії для тебе, Юлечко!




Линеечка из белых роз

«ПІСЕННИЙ МЕРИДІАН-2011»

«ПІСЕННИЙ МЕРИДІАН-2011» Оголошення



Запрошуємо взяти участь у
 
IX Відкритому співацькому
Фестивалі
«ПІСЕННИЙ МЕРИДІАН-2011»
Заявки на участь приймаються до  
8 лютого 2011 року




15 лютого 2011 року -1 тур


24 лютого 2011 року о 13.40 - 2 тур (ФІНАЛ )



Правління Євроклубу "Поліглот"

«Пісенний меридіан - 2011»





   

IX «Пісенний меридіан»

Кажуть, що стіни Лувру мають вуха. Якщо такі самі вуха мають стіни ліцею при ДонНУ, то вони ще не забули дивовижних голосів минулорічного VIII Відкритого співацького фестивалю «Пісенний меридіан», як він 17 лютого 2011 року пройшов уже вдев’яте. Посмішки учасників не зникали, а оплески вдячних глядачів не стихали. Зал перетворився на бурхливе емоційне море.
Лувр був згаданий не випадково, бо фестиваль проводив євроклуб «Поліглот» на чолі з президентом клубу, викладачем французької мови Миколою Івановичем Ручкою. Дипломи та цінні призи нікого не обійшли стороною. Але неможливо було не відзначити найкращих учасників, які пройшли до фіналу, це:

1. Марія Бондаренко ( 10 український клас ліцею при ДонНУ)
2. Валерія Буйненко ( 11 російський клас ліцею при ДонНУ)
3. Валерія Богомолова ( 10 біологічний клас ліцею при ДонНУ)
4. Ігор Ліхтенштейн ( 10 фізичний клас ліцею при ДонНУ)
5. Тетяна Петраш (школа з поглибленим вивченням англ. мови №115)
6. Вартуі Саргсян ( 10 клас Бізнес ліцею)
7. Анастасія Пархоменко ( 10 клас ЗОШ №18 м. Торез)


Песенный меридиан. 2011 год.









17 февраля 2011 года проводился IX ежегодный конкурс «Песенный меридиан». Принять участие в нем мог любой заинтересованный учащийся, и необязательно он должен быть учеником лицея при ДонНУ. В этот раз участие в конкурсе принимали также ученица 115 школы и бизнес-лицея.
     Конкурс состоит из 2-х туров: 1 – отборочный; 2- проводится при наличии комплексного жюри, а так же слушателей (ученики лицея). Каждый выступающий должен был исполнить 2 композиции на разных языках. В этом году было всего 7 участников. С помощью жеребьевки каждый участник получил свой номер, под которым выступал впоследствии.
    
Газета «Факти та події»

VIII «Пісенний меридіан»
Щороку двері ліцею при ДонНУ відкриваються для учасників та глядачів відкритого співацького фестивалю «Пісенний меридіан». Цей рік не став виключенням, свято відбулося у восьмий раз. Багато людей чекали на цю подію: хтось хотів подивитися та насолодитися музикою, а хтось - взяти найактивнішу участь у ній.
Фестиваль проводив євроклуб «Поліглот» на чолі з президентом клубу викладачем французької мови М. І. Ручкою. Спонсором виступив профком студентів та аспірантів ДонНУ, завдяки якому всі учасники були нагороджені цінними подарунками та дипломами. Не забули й про тих хто допомагав у підготовці та проведенні фестивалю кожному була висловлена подяка та були вручені грамоти.
Щороку оргкомітет конкурсу приймає дуже багато заявок не тільки від ліцеїстів, але й від учнів інших шкіл, незважаючи на те що за умовами конкурсу учасники повинні заспівати дві пісні різними мовами. А це завдання для справжніх поліглотів. Тож 15 лютого було проведено кастинг, за результатами якого до фіналу потрапили найталановитіші.

«Пісенний Меридіан-2009»

Інформаційна щотижнева газета "Факти та події", №10(338) 28.02.2009

Вісті з ліцею  
«Пісенний Меридіан-2009» відкриває нові таланти
Пісня... - вона як нове відкриття для кожного з нас. Притягує до себе, змушує повірити в неймовірну казку, в щось загадкове та незрівняне, але, на жаль, дуже короткочасне.
і ось, знову на сцені у стінах ліцею при ДонНУ нові пісенні таланти, які зібралися для вирішення найголовнішого питання, - хто стане переможцем «Пісенного Меридіану - 2009»?
Бажаючих показати себе було багато. Серед них не тільки ліцеїсти, а й маленькі учасники - гості з інших міст. Ведучими свята виступили учні ліцею А. Дьоріна та О. Решетняк. За подією слідкувало суворе, але справедливе журі у складі: А.Ф. Овсянникової - педагога-організатора ліцею; О.В. Шовкопляс-Кир'янкової - викладача англійської мови; О Прудникової-студентки Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка; В. Кудряшової - студентки Горлівського державного педагогічного інституту іноземних мов та учнів нашого ліцею - Ю. Зеркаль і В. Скульського.
Після запеклої та цікавої боротьби місця були розподілені таким чином: лауреатами III ступеню стали учениця ліцею Є. Яренко, О. Зінченко з міста Марїнка, учениці четвертого класу В.Шидловська та А. Сибілева; диплом лауреата II ступеню здобула учениця ліцею А. Грібінюкова; лауреатами дипломів І ступеню стали О. Стрельников, хлопчик, який завдяки своєму таланту, неперевершеному артистизму та пісні під назвою «Білий капелюх» здивував усіх присутніх, та К. Сивцева, учениця ліцею, яка висловила всю свою любов до рідної матусі у пісні «Чорнобривці». Всі учасники були нагородженні почесними грамотами, а переможці отримали на пам'ять від клубу «Синій Птах» (керівник - О.О.Нафанець) футболки, які є ознакою їх членства в літературному клубі.
Крім учасників «Пісенного Меридіану» у концерті брали участь дівчата з колективу шоу-театру моди «Панночка» (керівник - Л.Й. Лущик), а також гостя з міста Тореза М. Бикова та В. Скульський з новою піснею.
Переможців зрештою було виявлено. «Пісенний Меридіан - 2009» дій­шов до кінця. А ми сподіваємося, що завдяки клубу «Поліглот» (керівник
-    М.І. Ручка), у лютому наступного року заявить про себе черговий етап «Меридіану», у якому зможуть взяти участь всі бажаючі.
Амаль Шахін, учениця ліцею при ДонНУ.
№ 10 (338), 28 лютого 2009 року

Газета «Університетські вісті»    
  ФЕСТИВАЛЬ ТАЛАНТІВ 
«Пісенний Меридіан»
Восьмий рік поспіль у ліцеї при ДонНУ проходить співацький фести­валь обдарованої молоді. Щорічно «Пісенний Меридіан» відкриває нові таланти, дарує святковий настрій усім присутнім та залишає після себе незабутні враження до наступного року. І нині учасники продемонстрували цікаву, захоплюючу боротьбу за високі місця.. Лауреатами ІІІ ступеня ста­ли учениці ліцею А. Єлісеєва, дует у складі сестер Маргарити та Ірини Михайлових і А. Бережна, учени­ця донецької спеціалізованої школи №115 із поглибленим вивченням іно­земних мов, диплом лауреата II сту­пеня здобули учениця ліцею Є. Яренко та учениця ЗОШ №11 м. Тореза Маргарита Бикова. Переможницею «Пісенного Меридіану-2010» стала учениця ліцею
М. Позднякова, вона отримала також приз глядацьких симпатій, підкоривши присутніх талантом та артистичністю. Усі учасники були нагороджені почесними грамотами, а переможці отримали па­м'ятні при­зи.  Органі­затор свята - Євроклуб «Поліглот» (керівник - Микола Іва­нович Руч­ка) щиро дя­кує ГОЛОВІ профкому сту­дентів та ас­пірантів уні­верситету О.С. Була віну, педагогу-організатору ліцею Аллі Федорівні Овсянниковій, а також усім тим, хто брав участь в організації та проведенні цього чу­дового фестивалю .
Амаль ШАХІН, учениця ліцею.

«ПІСЕННИЙ МЕРИДІАН -2006»

Інформаційна щотижнева газета "Факти та події", №16(220) 5.05.2006
У нас на факультетах
Ліцей


9 березня в ліцеї при ДонНУ відбувся IV відкритий фестиваль


«ПІСЕННИЙ МЕРИДІАН -2006». Як і в попередні роки, учасниками фестивалю були не тільки ліцеїсти, але й учні інших навчальних закладів. За умовами конкурсу учасником «ПІСЕННОГО МЕРИДІАНУ» може стати кожен, хто вміє співати різними мовами. Сим­волом конкурсу став різнокольо­ровий попуга-талісман, який співає російською, українською, англійською, французькою, італійською, німецькою, грецькою, грузинською, а в цьому році ще й єврейською. Своєрідний девіз конкурсу: «Чим більше мов пролунає, тим краще». Але слід також не забувати про виконавчу майстерність. Адже членами журі проводиться ретельний відбір. Спочатку треба пройти перший (заочний) тур, який передбачає подання заявок разом із записами пісень на різних мовах. Після прослуховування до другого сценічного туру допускають тільки найкращих. А далі вже справа кожного, як ліпше сподобатися глядачам, членам журі. Якщо зазирнути в глибину історії «ПІСЕННОГО МЕРИДІАНУ», то можна побачити, що метою конкурсу було показати не тільки мовні та вокальні здібності учасників, а й відкрити нові таланти. Так, в цьому році великою несподіванкою для всіх стали виступи гуртів «Dark heart» та «Bounty». Глядачам також сподобалися всі інші учасники. Завдяки індивідуальності образів та виконавчій майстерності конкурсантів програма «ПІСЕННОГО МЕРИДІАНУ» вийшла дуже яскравою та цікавою. Учасники довго готувалися, вибирали найкращі пісні, хвилювалися перед виступом, але намагалися підтримати один одного. Після закінчення «ПІСЕННОГО МЕРИДІАНУ» всі вітали один одного, а організаторів атакували своїми питаннями майбутні учасники. Конкурс викликав інтерес не тільки з боку учнів, але й з боку викладачів. До речі, його проведення тісно пов'язане з діяльністю ліцейського клубу «Поліглот». У цьому році переможці попередніх конкурсів вперше виступали на обласній шкільній олімпіаді з німецької та французької мов, вдруге вже отримали запрошення заспівати на «Святі Франкофонії» та студентській олімпіаді з французької. Отже, всі, хто бере участь у «ПІСЕННОМУ МЕРИДІАНІ», отримують великі можливості показати свої таланти за стінами ліцею. Залишається тільки побажати їм успіхів. А ми вітаємо наших переможців: І місце - дует «Bounty»; II місце - Альона Кравцова; Настя Мироненко,Юлія Опанасенко; III місце -Ольга Шубіна; гурт «Dark heart»; Ольга Волкова.

Альона Кравцова

Пісенний меридіан - 2011 Підсумки

17 лютого 2011 РОКУ


Щиро вітаємо переможців фіналу "Пісенного меридіану-2011" :
1 місце-Тетяна Петраш, учениця 10 класу спеціалізованої школи №115 з поглибленим вивченням іноземних мов;
2 місце-Валерія Буйненко , учениця 11 класу ліцею при ДонНУ;
-Марія Бондаренко , учениця 10 класу ліцею при ДонНУ;
 
3 місце- Вартуі Саргсян, учениця 10 класу Донецького бізнес-ліцею;
 -Валерія Богомолова, учениця 10 класу ліцею при ДонНУ;
- Ігор Ліхтенштейн учень 10 класу ліцею при ДонНУ;
-Анастасія Пархоменко
, учениця 10 класу ЗОШ
№ 18 м. Торез
.

Приз глядацьких симпатій-Валерія Буйненко;
Краща українська пісня-Тетяна Петраш,
Краща російська пісня-Валерія Буйненко,
Краща англійська пісня-Тетяна Петраш,
Краща сербська пісня-Валерія Буйненко,
Краща французька пісня-Марія Бондаренко ,
Краща японська пісня-Валерія Богомолова.


Оргкомітет фестивалю