"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

воскресенье, 21 августа 2011 г.

XIV Відкритий турнір поліглотів Донеччини

«Хто не знає чужих мов, не має поняття і про свою»,-
                                    
                                                                                                       Йоганн Ґете.



  І знову Донецьк став місцем проходження XIV Відкритого турніру поліглотів. Не дивно, що саме Ліцей при Донецькому національному університеті став центром змагання мовознавців Донецької області, адже саме він займає панівні позиції в країні по вивченню іноземних мов.
  Ідея проводження турніру поліглотів також зародилася в Ліцеї при ДонНУ, в думках колективу викладачів іноземних мов. Однак передові позиції по втіленню ідеї займає президент євроклубу «Поліглот», вчитель- методист вищої категорії, викладач французької мови Ручка Микола Іванович.
 
Участь у турнірі взяли всі бажаючі учні 9-11 класів усіх, без обмежень, навчальних закладів області. До речі, турнір розповсюдився й на інші навчальні заклади. Донецький бізнес-ліцей, Донецька класична гуманітарна гімназія, Кіровська гімназія № 92, ліцей № 124, CШ № 115, навчальні заклади Макіївки, Маріуполя, Шахтарська, Горлівки та Докучаєвська не вперше змагаються за право називатися Поліглот Донеччини.
 Турнір дав можливість учням продемонструвати рівень володіння такими мовами: англійська, в’єтнамська, грецька, іспанська, італійська, китайська, німецька, польська, російська, українська, французька, чеська та шведська. Чесно кажучи, такий довгий перелік мов спочатку викликає здивування та сумніви, однак тільки-но бачиш мовознавців в дії, одразу випливає почуття поваги та гордості  до творчої юні Донбасу.
 Слід відмітити високий рівень завдань з усіх мов, що підготовлені кращими лінгвістами області та іноземними спеціалістами, і  вийшли під редакцією Миколи Івановича Ручки. Доречно підкреслити, що комплекс завдань затверджено на засіданні Методичної комісії Всеукраїнського турніру «Поліглот», від 16.02.2011 року.
  Важливо розуміти значення турніру поліглотів, який не лише розвиває творчий потенціал молоді Донеччини, а й як показує практика, готує висококваліфіковані кадри в державні структури, пов’язані з іноземними мовами. Тому не важко зрозуміти колосальне значення турніру «Поліглот».
                      Єгор Докуко, учень 11 класу

Комментариев нет:

Отправить комментарий