"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

воскресенье, 21 августа 2011 г.

Скільки мов ти знаєш...




"Скільки мов я знаю, стільки разів я людина". Під таким девізом у ліцеї при Донецькому держуніверситеті проходив І Відкритий турнір поліглотів, який зібрав більше 40 знавців мов із Донеччини.

З напутнім словом до учасників тур­ніру звернувся завідуючий кафедрою української мови ДонДУ професор Заг­нітко А. П.


Велику зацікавленість нашим турні­ром виявили національні товариства на­шого регіону, зокрема товариство німців України "Фольксрат".
Член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, Соросівський професор Завадський Е.А. від імені товариства привітав турнір та передав добірку літератури німецькою мовою.
У роботі І Відкритого турніру полі­глотів брав також участь громадянин Перу, економіст за фахом, Родольфо Діаз, який виявив неабияке захоплення не тільки турніром, а й нашим ліцеєм. Як ми довідалися від пана Діаза, крім рідної іспанської, він вільно володіє французь­кою та російською мовами, хоче вивчити українську.
Високу оцінку турнір отримав від вик­ладачів мов ДонДУ, музичного училища, нашого ліцею, які готували оригінальні творчі завдання для двох турів та працю­вали в жюрі.
Крім ліцеїстів ДонДУ, у турнірі взяли участь учні 10-11 класів шкіл м. Донець­ка та області, а також учні бізнес-ліцею, які володіють 4 мовами і більше, включаючи рідну. Звичайно, були й такі, як Сербіненко Ганна з математичного кла­су ліцею, яка на сьогоднішній день володіє 7 мовами. Як і всі школярі, Ганна вивчала три мови: українську, російську та англійську. Цього виявилося замало для цієї талановитої дівчини і, ставши ліцеїсткою два роки тому, вона наполег­ливо взялася опанувати французьку та італійську, а ще через рік інтенсивно німецьку та грецьку. Гадаю, що на цьому Ганна не зупиниться.
Хотілося б відзначити відмінний ре­зультат Дегліної Юлії із ЗОШ № 70.
Перемогла ж із найкращою сумою балів Новікова Катерина із історичного класу ліцею при ДонДУ.
Переможці турніру отримали з рук директора ліцею, заслуженого праців­ника народної освіти України, професо­ра Алфімова В.М., який очолював жюрі, не тільки дипломи, а й призи та цінні подарунки.
Всі учасники І Відкритого турніру поліглотів стали членами клубу "Полі­глот", який було створено напередодні у нашому ліцеї.
Мовне питання, виявляється, можна вирішувати і таким чином.
Французи стверджують: "Той, хто знає 10 мов, володіє 10 світами".
Отож, володарем скількох світів ста­не молодь XXI століття, вирішується вже сьогодні у шкільних аудиторіях.

М. РУЧКА, президент клубу "Поліглот".

Комментариев нет:

Отправить комментарий