"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

четверг, 28 марта 2013 г.

Клуб у клубі


Відкриття дебатного клубу у стінах ліцею
Євроклуб «Поліглот», що працює у ліцеї при Донецькому національному університеті, завжди знає, чим можна зацікавити і здивувати учнів. Турніри з мовознавства, пісенні конкурси, зустрічі з іноземцями… Ось і цього разу ми стали свідками відкриття дебатного клубу, що буде працювати у рамках «Поліглота».
На перше засідання президент євроклубу  «Поліглот», учитель французької мови ліцею Микола  Іванович Ручка запросив гостей із Донецького дебатного центру.  Центральною та, безперечно, найцікавішою постаттю був волонтер із Франції Фаб’єн Пілорже. Фаб’єн розмовляв з учнями англійською мовою, бо цю мову розуміли всі учасники заходу. Ми дізналися, що Фаб’єн приїхав до України, як волонтер програми, яка націлена на ознайомлення українців з європейською культурою, та яка починає запускати в дію процес європейської інтеграції. Також він має мрію вивчити українську та російську мови, і навіть вже зробив деякі кроки у вивченні цих складних мов. Його словниковий запас російських слів уже налічує такі слова, як «здравствуйте» та «привет».
    Також до нас завітали учні 115 школи з поглибленим вивченням іноземних мов. Вони розповіли нам про шкільний проект обміну між учнями їхньої школи та британської школи Deanery c.e. High School.
Ліцеїсти показали себе на високому рівні. Практично кожний учень зробив значний внесок у підготовку цього заходу. Темою засідання були проблеми молоді – тема важлива і злободенна. Ми почули думки дітей щодо проблем із законом, дозвілля українців, витрачання часу в мережі Інтернет, щодо ролі  музики в житті людини. Надзвичайно приємно було побачити, що ці теми надихнули деяких учнів на написання віршів та навіть пісень! Так, Анастасія Моргосліп зачитала нам свій вірш про щоденні проблеми, з якими стикається кожний із нас. Олександр Міченко здивував усіх присутніх репом про буденне життя молоді. Ігор Ліхтенштейн, учень ліцею, музикант і співак, виконав пісню англійською мовою, акомпонуючи собі на гітарі.
Загалом, можна сказати, що ліцеїсти зацікавилися можливістю спілкуватися у дебатному клубі ліцею на цікаві та «живі» теми. І навіть 11-класники, які майже не мають вільного часу через підготовку до зовнішнього оцінювання, виявили бажання брати участь у дебатах. Без сумніву, цей захід став лише початком на шляху до впровадження європейської інтеграції і підвищення культурного рівня ліцеїстів.


                                        Анна Тесля, учениця 11 українського класу

Комментариев нет:

Отправить комментарий