"Людина, яка володіє 10 мовами, володіє 10 світами."
Девіз Євроклубу "Поліглот"



Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів
Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Євроклуб "Поліглот" визначено переможцем.
Читайте детальніше! Джерело: Видавництво "Шкільний світ"
За інформацією МОН УкраїниСвітлина від Миколи Ручки.

четверг, 8 ноября 2012 г.

«Європа у валізі»


Ви коли-небудь могли уявити, 
що Європа може вміститися у
 валізі? Виявляється, це цілком можливо, треба лише увімкнути
 уяву. 
Це і продемонстрували нашому
 ліцею гості з різних країн.
А що б ви поклали у чарівну валізу? Мови, культури, витвори мистецтва, гостинність та посмішки... Чому б ні? Такий простий набір підійде кожній людині в будь-якому віці. Та й хто ж не мріє побачити світ очима захопленого туриста, справжнього шанувальника всього прекрасного?

Наприкінці квітня ліцей відвідала європейська делегація в рамках  програми-діалогу «Європа у валізі», спрямована на пожвавлення дискусії щодо Європи у великих та малих містах і селищах України. Координатором проекту в ліцеї став євроклуб «Поліглот» на чолі зі своїм президентом, учителем французької мови Миколою Івановичем Ручкою.
До складу міжнародної команди увійшли Анья Датан (журналіст, м. Магдебург, ФРН), Мартіна Кюнер (стажер Генерального директорату з питань сільського господарства та розвитку сільських місцевостей Європейської Комісії, м. Брюссель, Бельгія), Лукаш Граєвські  (виконавчий редактор Порталу Східного партнерства, м. Варшава, Польща), Анна Мруз (аспірантка Варшавського університету, Польща), В’ячеслав Килимар (координатор Discover Ukraine Initiative, м. Київ, Україна) та Наталія Сад (експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, м. Київ, Україна).
Програма «Європа у валізі» проходила у формі діалогу. Кожен з присутніх мав змогу поставити будь-яке запитання, що його цікавило, в усній або письмовій формі  та отримати вичерпну відповідь.
Європа радо відкриває свої двері перед нами, українцями. Існують такі міжнародні програми, що дозволяють отримувати освіту за кордоном, здійснювати поїздки в різні країни для вивчення культури і традицій того чи іншого народу.
Складно передати словами відчуття, яке охоплює тебе під час перебування в одному приміщенні з представниками різних держав. Це якась невловима і незрозуміла енергетика дружелюбності та взаєморозуміння. Немає значення й те, що ми говоримо на різних мовах, адже ми можемо об'єднуватися на духовному рівні, якщо маємо єдину мету.

Анастасія Моргосліп, учениця 10 економічного класу. 


Фото Микити Кузьміна, учня 10 математичного класу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий